Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

03 d’abril 2008

DISFUNCIÓ SEXUAL ERÈCTIL

Les disfuncions sexuals es presenten tan en homes com en dones. Pel que fa als homes potser la disfunció sexual que ha rebut més atenció és l'erèctil. Segons Master i Johnson tècnicament es diagnostica una disfunció erèctil quan l'home no pot aconseguir i/o mantenir una erecció suficient per a la penetració en, al menys, una de cada quatre trobades durant un termini mínim de 6 mesos. Per tant un episodi aillat no es indicador de disfunció sexuals.

Masters i Johnson van proposar un programa dissenyat per educar als pacients per aconseguir un funcionament sexual normal i demostrar-los com els seus trastorns sexuals poden dependre d'un o varis dels següents factors: falta d'informació sexual en general, falta de coneixements sobre la resposta sexual pròpia o de la parella, presència de por a no satisfer a la seva parella fins al punt a comportar-se pràcticament com un espectador de la relació, sense estar pendents de sentir les seves pròpies sensacions, etc.

L'aplicació d'aquest programa però, suposa assumir prèviament una sèrie de consideracions, entre les quals hi ha:

  • La sexualitat és un aspecte més, no l'únic de la relació de convivència de la parella.
  • La majoria de disfuncions son conductes apreses per les persones, be per la seva educació prèvia, be per les seves pròpies experiències sexuals anterior.
  • S'ha d'evitar donar la culpa del trastorn sexual a un o l'altre membre de la parella, per tant el tractament no va dirigit a un dels membres, sinó a la relació de parella; és la interacció entre dues persones la que és inadequada.

Les fases del seu programa arrenquen per una primera avaluació i diagnòstic que no es centra només en els aspectes sexuals sinó que està dintre d'un marc general. Hi ha un període d'educació i d'informació sexual, i després se'ls hi proposa el que s'anomena "la focalització sensorial" que consisteix a intentar aconseguir el coneixement i localització de les zones corporals del seu company així com l'augment de comunicació amb la seva parella (dos moments del dia l'han de dedicar a acariciar-se mútuament per tal que es puguin expressar fàcilment aspectes com la tendresa, l'efecte, o el desig).

Un cop s'ha practicat aquesta part es passa ja als programes específics per a cada disfunció, en aquest cas concret, és molt important eliminar la por de l'home a no aconseguir la fita final i per tant s'ha de procurar que els dos membres de la parella s'adonin que en una mateixa trobada sexual es pot perdre i recuperar successivament l'erecció.

Hi ha un nou programa proposat per Liset Moreira; Estrella Rodríguez; Juan Antonio Suárez; Mario Gutiérrez de l'Hospital Universitario Ginecoobstetrico Mariana Grajales de Cuba, que en parlen a Psiquiatras.com.

Font: Psiquiatras.com

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola!

Interesante escrito, si existen muchsa disfunciones sexuales en las parejas y es importante abordarlas,...

Por cierto, te recomiendo, claro que si te apetece, que pongas el que haya que meter letras para mandar un comentario, sino aparecen comentarios spam como ese de ahi arriba, esos son fácilmente identificables pero hay otros que no tanto, yo pique en uno hace tiempo y era virus, por eso me puse el meter las letras para mandar los comentarios para que no me entraran de estos,...

Saludos