Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

16 de juny 2007

DAVANT D'UN CANVI EN LA NOSTRA VIDA

En el llibre "Qui s'ha endut el meu formatge? de l'autor Spencer Johnson, M.D. editat per "Edicions Urano" - "Empresa XXI", ens exposa una faula per ajudar-nos ha poder-la aplicar a les situacions que ens trobem al llarg de la nostra vida.

Explica la diferent postura que prenen 4 personatges (2 ratolins i 2 persones) davant d'un canvi en la ubicació d'un "formatge" que els ajudava a viure feliços, dins un laberint.

El formatge representa una situació nova en la qual ens trobem i que d'entrada ens es difícil d'afrontar. El laberint representa tots els inconvenients que hem d'anar superant. I els quatre personatges mostren les diferents postures que pot prendre la persona davant d'aquesta situació nova.

La part del final hi ha un debat amb un grup d'amics que representa que han llegit el llibre, i com s'ho aplica cada un a la seva vida.

L'autor ha volgut exposar aquesta faula per ajudar a cada persona a reconeixer la part de nosaltres mateixos que tenim de cada un dels 4 personatges del llibre. Així un cop els reconeixem i els acceptem, podrem fer-hi front més fàcilment.

El llibre es molt amè, agradable de llegir. El recomano a qualsevol edat. El podeu aplicar a la vostra vida des de l'estudiant que ha de canviar d'escola, d'amics, de barri, etc... fins a l'executiu que ha de fer front a noves situacions en l'empresa que treballa, o a algun canvi d'empresa. També es pot aplicar a qualsevol situació personal: malaltia, separació acceptació de la mort etc...

Ens pot ajudar a adonar-nos que encara que ens sembli impossible, hi podem fer front, i que com més aviat ho fem, més fàcil ens serà.