Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

15 d’octubre 2007

BLOG ACTION DAY 2007 RELACIÓ ENTRE TEMPERATURA I AGRESSIÓ

Bloggers Unite - Blog Action Day Avui es el dia que molts blocaires de tot el mon ens hem posat d'acord per enfocar el nostre post cap al medi ambient. S'ha organitzar des de la pàgina blogactionday . És per això que des d'aquest modest bloc parlarem de com ens afecten els canvis de temperatura a nosaltres, a la nostra salut, i per tant al nostre estat d'ànim.

Les variacions de temperatura afecten al comportament de l’home. Hi ha uns vectors ambientals que afecten a la salut i al comportament: el soroll i les vibracions, la contaminació, les radiacions i ionització de l’aire, i la temperatura i condicions atmosfèriques.

Ens centrarem aquí en com afecten les variacions de la temperatura ambiental i la percepció que en tenim. Aquesta percepció està en funció de la temperatura real, del moviment de l’aire, la humitat, l’estat fisiològic del nostre organisme, el tipus d’alimentació i el tipus d’activitat que estem realitzant en aquell moment.

Ja al 1833 el sociòleg Quételet va formular la “llei tèrmica de la delinqüència” segons la qual els delictes violents son més provables en els períodes de forta calor. En altres estudis s’ha comprovat la temperatura mitjana de moltes ciutat i la influència directa i lineal que hi ha en l’augment de la temperatura i els disturbis que es produeixen a la ciutat.

Al 1972, però Barón va exposar la relació de U invertida entre calor i agressió (la calor produeix un efecte negatiu a la persona, a més calor més efecte negatiu i per tant es produeix un augment de l’agressió, però només si la intensitat d’aquest efecte no sobrepassa certs límits, una intensitat extrema de calor i per conseqüent d’efecte negatiu pot provocar la fugida)

Aquests estudis son útils per veure els efectes que provoquen els canvis de temperatura en les persones, però el que s'hauria d'intentar es que aquests canvis no es produïssin. Evidentment, hi ha moments que son inevitables, dintre del procés natural, però en el que s'ha de treballar és en que la mà de l'home no acceleri aquests canvis en els cicles biològics que estan en marxa.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Una aproximació prou inetressant... i la temperatura continua pujant, a novell planetari.

Una abraçada,

Unknown ha dit...

Sort que aquests dies ha començat a fer fred... potser serà més gràtiuficant l'escalforeta del foc, qyue assaborim en una castanya torrada, o en una foto del rei socarrada... jajajaj

Salut!