Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

25 d’octubre 2007

MIRA EL PAISATGE, HI VEUS LES FIGURES AMAGADES?

Hi ha diferències a l'hora de processar la informació cosa que fa que ens enfrontem de diferent manera davant dels problemes : Es diu que la personalitat de cadascú influeix en la nostra percepció.


Un dels estils cognitius diferents es el que s'anomena dependència o independència de camp, es a dir la tendència a percebre les situacions d'una manera global (dependència de camp) o la capacitat de discriminar les parts o elements del tot (independència de camp). En aquest dibuix, hi ha qui veu el dibuix globalment i d'altres que son capaços de forma ràpida de trobar les figures en el paisatge.

Això té unes implicacions educatives:

-Referent a les relacions interpersonals (les persones amb dependència de camp tenen més orientació social, i estan més inclinades a la interacció amb els altres. Per contra els independents de camp son més autònoms, els hi agrada el treball individual, amb molta iniciativa però sense deixar-se influir massa pels altres

- Referent a les preferències intel.lectuals els depenents de camp s'inclinen més cap a les ciències socials i les humanitats. Els independents de camp rendeixen millor en les feines analítiques, com la física, biologia, matemàtiques, etc.

Això però s'ha de considerar dintre del context, es a dir, que es rep també influencia de pares a fills en el desenvolupament de la dependència-independència de camp : al pressionar als nens al cumpliment de les normes externes durant el seu creixement repercuteix a que no es desenvolupi un jo diferenciat del dels altres, i per contra les mares dels nens que son dependents de camp solen ser més arbitràries i impulsives cosa que impedeix al nen l'establiment d'uns criteris coherents i estables.

2 comentaris:

intoku ha dit...

Hola. Gràcies per passar pel meu blog. També sóc psicòleg i em quedo el teu blog a "Favorits".

Ara mateix fa una setmana que no l'actualitzo perquè estic passant un molt mal moment personal.

Salutacions.

Unknown ha dit...

N'he trobat... cada cop més... els núvols evidents, els llops en segon pla...

Una abraçada!