Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

05 d’octubre 2007

TENIM POR A PERDRE EL TEMPS, PERÒ L'ACCELERACIÓ ENS FA PERDRE LA VIDA

Carl Honoré es l'autor del llibre "El elogio de la lentitud" entre altres coses diu que la velocitat es una manera de no enfrontar-te al que li passa al teu cos i a la teva ment, d'evitar les preguntes importants. La gent té por a abraçar la lentitud.

L'origen del moviment slow reivindica la lentitud en el món modern, és una invitació, un pretext, perquè cadascú avaluï si viu en un ritme excessiu i busqui quin és el ritme que li és més propi, o almenys no aquell que ens ve imposat. No pretén, en cap cas, el viure a poc a poc : no és fer les coses de forma lenta, perquè sí. Es tracta que cadascú pensi, en definitiva, quant de temps ha de dedicar a cada cosa.

El moviment slow, malgrat que aquest mot anglosaxó significa lent, no promou la ganduleria, sinó la tranquil·litat mesurada en fer les coses, en gaudir cada minut de la vida i en dedicar a cada acció el temps que es mereix. Aquest moviment reivindica una nova escala de valors, basada en treballar per viure i no al contrari.

Si voleu saber més coses sobre aquest moviment o el llibre que he citat podeu anar a Notodo.com

Font : Valors.org

2 comentaris:

Anònim ha dit...

molt interessant, de debò. hi pensaré

Unknown ha dit...

Visc en una Slow citty i mai havia entès tant bé el concepte. Moltes gràcies. Espero que el llibre que recomanis sigui fàcil de trobar, no me'l penso perdre:
Tens tota la raó, hem passat de treballar per viure a viure treballant per fugir del viure.