Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

24 de novembre 2007

GEOGRAFIA, HISTÒRIA, ...L'ENSENYAMENT !!!!!!!!!

Dies enrere va sortir un article on es comentava que Catalunya estem a la cua d'Espanya i de la UE en la qualitat del sistema educatiu. Un altre dia, en el programa "No em ratllis!" de TV3 van preguntar a uns nens que tenien entre 6 i 11 anys on estava situada Catalunya dins de la península ibèrica i cap dels que van aparèixer ho sabia.

Sembla doncs que alguna cosa no funciona en l'actual sistema educatiu, però estàs segur que quan tu estudiaves s'aprenia molt més que ara? Al final d'aquest post hi ha un petit joc que et farà veure el nivell que tens actualment de geografia.

Pel que fa a l'aprenentatge de la història moltes vegades no es té en compte la complexitat d'aquesta disciplina. El seu aprenentatge implica que l'estudiant agafi diferents conceptes socials i històrics per la qual cosa ha d'utilitzar una perspectiva intertextual semblant a l"hipertext" com a capacitat de comprendre i integrar informació procedent de diferents tipus de text.

L'alumne ha d'entendre i extreure coneixement dels llibres de text, ha d'integrar d'una forma activa els nous coneixements amb els seus coneixements previs, construir una representació mental complexa, etc. etc. Per la qual cosa, si no hi ha un bon aprenentatge és difícil que s'arribi a aprendre correctament.

Vosaltres, heu adquirit correctament aquest coneixement? Segur que no us limitàveu a estudiar la lliçó d'història que preguntaven en aquell moment independentment de la relació que això podia tenir amb la geografia, la literatura, l'evolució econòmica, etc. etc.?

Doncs us poso aquest petit joc perquè us adoneu del vostre nivell de geografia. Potser després de fer-lo no trovareu tan escandaloses les respostes que van donar aquells nens al programa.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ai, només he arribat fins el nivell 6. M'hauré de posar a estudiar.
Un bloc molt original
Laura

Anònim ha dit...

Aquest joc no és una mostra de la nostra geografia. Només hi ha ciutats de Mèxic ....
PD: Jo he arribat fins al nivell 7

Anònim ha dit...

Jo he arribat al nivell 4! Però en geografia sempre he sigut un desastre. I a primària només vam aprendre les muntanyes de la "meseta" i les comunidades autònomas.

Per cert, i això de mantenir un nivell tan baix vols dir que no ho fan expressament?

Aljullu ha dit...

M'he quedat al nivell 10 (de 14) amb 52781 punts (me'n feien falta 55000 per passar de nivell).

L'últim mapa que havia fet era de d'Àsia, però el que he trobat més difícil ha estat el d'Amèrica del Nord, perquè com que quasi tot el terreny és o USA o Canadà, era molt complicat.

Pilarll ha dit...

Jo m'he quedat al 4. I realment les ciutat que surten son difícils de coneixer.
I tal com molt be dius Nuitari, potser si que ho fan expressament això de donar un baix nivell a l'ensenyament (només hem de recordar el que ja es va comentar en el post anterior "l'Estat contral el teu pensament").
Per cert, podem donar un premi al que arribi al nivell més alt?.
Rebrà el més gran reconeixement per part de tots. De moment guanya l'Aljullu

Unknown ha dit...

Uf! realment estic malament de geografia!