Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

20 de gener 2008

ELS VIDEOJUGADORS RECORREN MENYS A LES DROGUES QUE ELS QUE NO JUGUEN

Els jugadors recorren menys a les drogues que els que no juguen: Segons un estudi fet per la Universitat Complutense de Madrid i l'Associació de Videojugadors, sobre "Els hàbits de consumir drogues, alcohol i tabac entre videojugadors i no videojugadors (joves i adults)" els jugadors consumeixen lleugerament menys drogues, alcohol i tabac que els altres.

L'estudi es va fer amb nois i noies de 18 a 24 anys obtenint un més baix consum entre els videojugadors que entre els altres, cosa que ha portat als investigadors a suposar que la pròpia experiència del joc es suficientment gratificant com per a no haver de consumir drogues i alcohol.

Javier Rodríguez responsable de Sega a Espanya, ha explicat que aquestes dades corroboren el que segons ell ja se sabia, "que els videojocs no son nocius ni han d'associar-se a altres hàbits o conductes perjudicials per a la salut". Continua dient que hi ha una tendència a potenciar els jocs en equip i que fins i tot s'està introduint la modalitat del joc familiar o social, fomentant així la comunicació i el companyerisme allunyant als usuaris de la imatge tradicional de persones solitàries amb hàbits nocius.
Font : Juegos PC

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Mira! Perquè després diguin que jugar fomentava l'agressivitat i les drogues...

Pilarll ha dit...

Si,ara sembla que es al revés, ara volen potenciar els jocs per ajudar a la memòria i a l'agilitat mental Al final potser ens obligaran a jugar...

Unknown ha dit...

Ës ben bé... primer jugar era un perill, els pares havien de vigilar els fills com si fossin delinqüents, ara el mal pitjor destrona el menor... i ara és clar... que sí que és cert, són pitjor les drogues i jugar les evita

Anònim ha dit...

Però voleu dir que això de feien abans, de satanitzar als videojocs no era pur alarmisme? Si bé és cert que viciar-se massa als videojocs és dolent (doncs com tots els excessos, no????) també és qüestió d'aprendre a controlar-se. Jo ja fa temps que ho dic, que els videojocs en si no són dolents, sinó que ho és l'ús que se'n fa.

Pilarll ha dit...

Si Núria i Nuitari, estic d'acord, de totes maneres pensem que aquesta notícia l'he extreta d'una revista de videojocs, la qual cosa vol dir que potser exactament en l'estudi hi posava uns "matisos" que no s'han comentat.