Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

27 de gener 2008

LA VIQUIPÈDIA I L'ALTRUISME

La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure que s'escriu de forma col·laborativa per voluntaris i que permet anar modificant els articles per qualsevol persona (la Viquipèdia amb català actualment té més de 100.000 entrades).

La validesa dels continguts d'aquesta enciclopèdia, ja ha estat demostrat en anteriors estudis. Aquesta enciclopèdia està en molts idiomes, i com a col·laboradors hi ha els membres registrats i els anònims .

En un nou estudi de les versions francesa i neerlandesa de la Wikipedia, fet pels investigadors de la Universitat de Dartmouth, Denise Anthony, Sean Smith i Tim Williamson, van examinar l'enciclopèdia per determinar si els que contribueixen anònimament i de manera poc freqüent, els "bons samaritants", són tan fiables en la qualitat de les seves col·laboracions com les persones que realitzen contribucions constantment i tenen una reputació a mantenir. Per això es van basar en l'anàlisi dels articles fets per aquests anònims i la quantitat de temps que passava sense que el text patís correccions o altres modificacions i també en l'extensió de les parts modificades.

Els resultats van mostrar que sí, que la qualitat de la informació és tant bona com la informació que aporten els usuaris registrats actius.

La Viquiipèdia és un gran exemple de com les col·laboracions de codi obert poden aconseguir un alt nivell de qualitat, i donat que pot acollir entrades de qualsevol persona no només de professionals és una gran eina d'investigació sobre aspectes de la pròpia conducta humana.

Font: Amazings

Iniciem un tema al fòrum de psico-ajuda per si voleu comentar alguna cosa

1 comentari:

Unknown ha dit...

El problema és la fiabilitat. Hi ha informació molt fiable, però alguna vegada he trobat dades no exactes.