Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

07 de febrer 2008

ARA SÍ, VIDEOJOCS TERAPÈUTICS


A l'Hospital Universitari de Bellvitge s'ha posat en marxa un projecte de creació dels primers videojocs amb finalitats terapèutiques per intervenir en determinats trastorns mentals i d'altres patologies.

El projecte que s'anomena Playmancer a European Serious Gaming 3D Enironment s'inscriu en el marc dels anomenats "Serious Games" concepte que es refereix a aquells jocs d'ordinador amb unes finalitats que van més enllà que les purament lúdiques, com per exemple els de tipus psicològic, educatiu, etc. Hi participen 10 investigadors de cinc països, de l'Hospital de Bellvitge participen el Dr. Fernando Fernández Aranda, coordinador de trastorns alimentaris i la Dra. Susana Jiménez Murcia, coordinadora de la Unitat de joc patològic, com a responsables dels aspectes clínics.

Amb aquest projecte es volen desenvolupar jocs que puguin formar part de les eines terapèutiques per intervenir en alguns trastorns. Concretament un videojoc que serveixi com a eina en algun trastorn de l'alimentació i de l'addicció patològica al joc.

Els jocs tindran un entorn gràfic de realitat virtual en tres dimensions, i els prototips estaran a punt el proper mes de novembre, data a partir de la qual es podran començar a recollir els primers resultats.

font: Bloc Biblioteca del campus de C. Salut Bellvitge

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Una bona pensada. Els videojocs tenen moltes possibilitats i no són pas totes dolentes. Aquest n'és un exemple.

Albert Murillo ha dit...

Perdoneu, però perquè s'ha de posar el terme "seriòs".
Núria: possibilitats dolentes?
Perquè encara hi ha gent que pensa que videojocs=creadors d'assassins en sèrie?
El videojoc és entreteniment i CULTURA. Com el cinema, com la lectura....

Gustavo Benéitez ha dit...

Mira, tot i així me'n alegro que hi hagi un començament...