Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

25 de març 2008

EL RESPECTE - LA VIOLÈNCIA EN LES PARELLES

Dies endarrere la Nuitari em va fer adonar que en l'enquesta que havíem penjat a la web sobre què valoràvem més d'una persona no havíem posat l'opció del "respecte".

Imaginem dues situacions:

Un matrimoni on ell la pega, i no li deixa fer res sense el seu permís.

Evidentment t'expliquen aquesta història i tu dius clarament que això és maltractament tant físic com psicològic. No en tens cap dubte. Ara imagina't:

Ets una noia de 17 anys i tens una parella de 19. Ell no et deixa sortir sola amb les amigues, s'enfada segons com vas vestida, de tant en tant mira el teu mòbil per veure les trucades que has fet, etc.
Potser ara pensaràs que això és diferent, que aquest noi ho fa per protegir-te i que justament ho fa perquè t'estima. És això el que penses?

Segons un estudi, un alt percentatge de joves refusa el "masclisme" quan se li presenta de manera explícita, però quan la conducta es revesteix de "paternalisme protector" hi ha joves, especialment noies que l'accepten com a correcte. Pensen que encara que la seva parella la faci patir o la tracti malament igualment se l'estima. No identifica les conductes d'abús psicològic de la seva parella i minimitza les situacions de violència de genere.

Aquestes són algunes de les conclusions de l'estudi fet per la Facultat de Psicologica de la UNED i la Fundación Mujeres, sobre l'origen de la violència de genere. Estudi fet al 2005 però que encara el podem aplicar a l'actualitat.


Analitza si la teva relació amb la parella és del tot "respectuosa": Et ridiculitza, t'humilia en públic? Et controla les teves sortides??....

Font : Periodistadigital.com, Violencia genero en parejas chicos y chicas jovenes

4 comentaris:

Anònim ha dit...

:O
Doncs serà qüestió de prendre's-ho una mica seriosament

Unknown ha dit...

Quant de camí que ens queda per fer encara... i encara quasi cada dia moren dones!!!

Anònim ha dit...

Pilar, voldria fer un sugeriment: trobo que seria interesant que posesiu un test a la web (com el de l'ansietat, o d'adictes a la xarxa) per valorar el tipus de relació de parella.
potser seria massa complicat posar-lo, pero seria interessant.

Pilarll ha dit...

D'acord Clio19, dóna'ns una mica de temps i el posem.