Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

29 de juny 2007

EL TEU FILL ES FA PIPÍ AL LLIT ?

Cas:
En Gregori es un nen de 7 anys que encara no es controla el pipí quan està al llit. Des dels 3 anys mai ha tingut cap problema a controlar-lo durant el dia, però a la nit no ho ha aconseguit mai. A part d'això en Gregori no té cap més problema de salut ni de comportament que sigui important.

Possible solució:
Hi ha vegades que els pares intentem que amb el temps el problema s'arregli. De totes maneres es pot arribar a una edat que si això no ha passat es pot anar a veure un especialista que us ajudarà, a vosaltres i al vostre fill a solucionar-ho. S'haurà de fer una avaluació (quan li passa, quants pipis es fa durant la nit, etc. etc.), mirar la historia familiar, si hi han hagut altres tractaments (potser abans se li havia donat algun medicament per controlar-ho?) etc. etc.

Amb el psicòleg podríeu fer un sistema que es diu "pipi-stop" que es una especie d'alarma que sona quan al nen se li escapa el pipí, però jo aquí, us comentaré cosetes que us poden anar be per ajudar a solucionar aquest petit problema. heu de tenir en compte que potser amb això no ho solucioneu, llavors serà el moment d'anar a un especialista :

- De dia (sempre durant el dia) s'ha d'anar animant al nen a que begui 1 o 2 gots de líquid. quan tingui ganes d'anar a fer pipí, llavors heu d'intentar que aguanti uns minuts més. el temps en un principi serà poc, 4 o 5 minuts, i mica en mica (al llarg dels dies) s'anirà ampliant fins a un màxim de 45 minuts.

Sempre que s'estigui fent això s'haurà de felicitar al nen pel temps que ha aguantat .

- Juntament amb aquest entrenament (que per si sol no te gaire efectivitat) podem entrenar el nen a anar controlant el pipí a la nit. Consisteix a despertar al nen (per exemple cada hora la primera nit) perquè vagi al bany, després anar espaiant l'interval.

Tot això juntament amb comentaris d'ànims quan el nen aconsegueix l'objectiu de no fer-se pipí. I també en cas que se li escapi el pipí que tingui que ajudar a arreglar-se el llit abans de tornar-s'hi a posar.

Espero que amb paciència aconseguiu eliminar aquesta conducta del vostre fill. Si així no s'aconsegueix us recomano que un especialista us ajudi. No es tant complicat com sembla.

Explicació:
Segons les investigacions realitzades s'ha comprovat que el tractament conductual de la enuresi te un gran recolzament empíric. Hi ha l'estratègia de l'alarma urinària que es el més utilitzat. En aquest comentari s'ha exposat l'entrenament en retenció del pipí i l'entrenament en el llit sec (normalment aquests mètodes s'utilitzen conjuntament)