Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

10 d’abril 2008

UN ROBOT PSICÒLOGIC - MINDMENTOR

Segur que de vegades has tingut ganes de fer una consulta a algú sobre alguna preocupació que tens i no t'has atrevit a fer-la per por del que pensaran de tu.


Encara que tens Psico-ajuda on pots fer consultes privades totalment gratuïtes, has de saber que ha sortir el primer robot psicològic online, MindMentor amb un 47% d'èxit.

És un robot on es combinen cinc teràpies diferents i intenta ajudar als pacients a trobar solucions.

Aquest robot estat desenvolupat per dos psicòlegs holandesos Jaap Hollander i Jeffrey Wijrberg de l'Institut de Psicologia Eclèctica d'Holanda, especialitzats en la programació neuro-lingüistica (PNL). Aquesta escola es basa en la teoria que tota conducta humana es desenvolupa sobre una estructura o plantilla de pensament apresa, i que aquesta es pot detectar per copiar-la, transformar-la o reprogramar-la.

El van provar amb més de 1.600 pacients de tot el mon i un sorprenent 47% va confirmar haver rebut una bona atenció mostrant-se satisfets amb el tractament, es a dir que van poder resoldre els seus problemes amb aquella única sessió, cosa que molts psicòlegs "de carn i ossos" estarien orgullosos.

El sistema pot fer preguntes intel·ligents, a través d'un procés que ajuda al pacient a trobar solucions per si mateix o a veure una nova perspectiva. Ajuda a desvetllar el coneixement inconscient.

La qüestió és, si es pot quedar feliç amb l'atenció psicològica d'un robot. Molts psicòlegs opinen que si, encara que s'ha de deixar molt clar que MindMentor no pot solucionar tots els problemes, hi ha molts casos on la presència directa d'un psicòleg és molt important per al pacient, sobretot en casos com addiccions, esquizofrènia, etc. Però si és una bona forma de tractament en problemes com l'estrès, insomni, problemes de parella, etc.

Que us sembla, us agradaria que un robot us intentés ajudar a resoldre els vostre problemes?

Font: Tendencias sociales

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Penso que un robot no pot ajudar massa. Dirà les coses típiques però no si hi ha una combinació de coses

Aljullu ha dit...

No śe on vaig veure (em sembla una pel·lícula) que posarien robots psicòlegs a les naus espacials quan haguessin de fer llargs recorreguts, per controlar que els astronautes no es barallessin.

Trobo que és una bona idea, però l'atenció d'un humà és insubstituïble.

Pilarll ha dit...

Si, jo també ho crec, però segur que aquest robot rebrà més consultes que les que li poguessin fer a un humà. Ho dic per l'anonimat que s'aconsegueix.