Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

02 de juliol 2007

L'EMBARÀS I L'ESTRÈS

Consultant el bloc psicoalumnos.blogspot.com m'he assabentat d'un estudi que s'ha fet referent a les dones que estan embarassades i l'estrès. Font : JOURNAL OF CLINICAL ENDOCRINOLOGY. Maig del 2007; 66 (5), 636–640.

Els nadons que encara estan a l'úter de la mare estan exposats a les hormones que provoquen l'estrès: Les dones embarassades amb símptomes d'estrès transmeten l'ansietat al fetus des de períodes de gestació de 4 setmanes.

Van realitzar un estudi a 267 dones en estat de gestació i se'ls hi va mesurar els nivells de cortisol, l'hormona que provoca l'estrès . Van analitzar mostres de sang de les mares i del fluid amniòtic i van veure que a les quatre setmanes els nivells de cortisol a la sang de la mare feia augmentar els nivells al fluid amniòtic, cosa que provocava que el fetus també n'estigués exposat.

L'estudi conclou que encara s'ha de continuar treballant per saber els mecanismes pels quals l'estrès maternal afecta el fetus, tant com a fetus, com a la seva infància.

Podeu consultar l'article original al següent enllaç: http://www.blackwell-synergy.com/doi/abs/10.1111/j.1365-2265.2007.02785.x