Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

28 de setembre 2007

ESTUDIEN LA MANERA DE PODER SABER LES TEVES INTENCIONS ABANS QUE TU MATEIX EN SIGUIS CONSCIENT

Llegint l'entrevista a la revista “Muy Interesante” del mes d'agost, al Dr. Michael Gazzaniga, Catedràtic de Psicologia de la Universitat de Califòrnia, fundador de la neurociencia cognitiva i autor del llibre “El cerebro etico”, he considerat oportú comentar alguns dels punts més destacats :

Exposa entre altres coses que s’està treballant en augmentar la memòria i també a esborrar-la : si volem recordar alguna cosa, podríem prendre medicaments per poder fer-ho, i si volem oblidar? S’ha localitzat les àrees del cervell relacionades amb la supressió dels mals records, una zona del còrtex prefrontal, la circumvolució frontal mitja i la inferior dreta. Això obra la porta a preguntar-se si es podrà arribat a poder prendre un medicament per oblidar certa situació viscuda?. (si voleu consultar més informació sobre el tema a "Elmundo.es").

Parla de la neuroètica una disciplina on es troben la neurociència i la ètica, el debat de com funciona el cervell, els embrions, la investigació de les cèl·lules mare, etc.

Així mateix comenta també una altra investigació recent que apunta la possibilitat de llegir les intencions d’algú abans que les porti a terme. Cosa que obriria el camí a preguntar-se si això faria perdre la privacitat del nostre pensament i si seria una manera de controlar-lo: diu que el teu cervell decideix el que vols realitzar molt abans que tu en siguis conscient, per tant s’està treballant per arribar a esbrinar a través del teu cervell el que tens previst de fer encara que tu no en siguis conscient.


1 comentari:

wang weiquan ha dit...

Want to earn extra income visit my blog :
http://weiquancoolboy.blogspot.com