Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

26 de novembre 2007

UTILITZES EL TEU COTXE COM UNA ARMA?

En una conferència sobre conductes antisocials al volant, que va fer al professor Luis Rojas Marcos, psiquiatra de la Universitat de Nova York, va afirma que hi ha persones que utilitzen el cotxe com una arma.

En una entrevista al diari El Pais i comentant aquesta conferència, explica que la majoria de persones no son agressives, però la violència és una realitat, hi ha una minoria que utilitza el cotxe com una arma. Consideren que el cotxe és una extensió del seu jo i qualsevol provocació se la prenen com alguna cosa personal A més a més utilitzen el seu cotxe com el seu símbol de poder, de masculinitat (per exemple, quan es compren un descapotable per seduir).

Explica que hi ha un component de competitivitat més freqüent en els homes que en les dones, que aquestes, també ho son però no tant, Que la nostra cultura glorifica la competitivitat i el poder especialment en els homes.

Segons diu la violència s'aprèn igual que els seus antídots (la compassió, la solidaritat i l'altruisme) i es desenvolupen entre els 12 o 13 primer anys de vida. Pel que fa a la conducció, proposa que s'hauria d'ensenyar educació vial des de ben joves.

Un cop explicada l'entrevista voldria proposar-vos analitzar si realment penseu que és exactament aquest sentiment "masclista" o més el sentiment de "poder", de competitivitat. Tant les dones com els homes podem, en un moment donat, utilitzar el cotxe com una arma. Els homes més contra els mateixos homes, i les dones contra las mateixes dones. I si no, vosaltres dones, penseu si mai us heu trobat davant d'una altra dona que no us deixa entrar (per exemple en un carril) només per demostrar més poder i rivalitat.

Si voleu comentar s'ha obert un un fil al fòrum de psico-ajuda.

1 comentari:

Unknown ha dit...

M'hi he trobat tant en homes com en dones. Tot i així, per sort, no és el més freqüent.
Per cert, el que sempre m'he preguntat és perquè es fabriquen cotxes que poden assolir velocitats tant altes, quan està prohibit arribar-hi.