Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

26 de desembre 2007

UN ROBOT EN UNA GUARDERIA

Com reaccionen els nens d'una guarderia quan conviuen amb un robot humanoide?

Científics de la Universitat de Califòrnia van posar un robot humanoide en una guarderia 45 sessions durant cinc mesos. L'objectiu era comprovar si els nens eren capaços d'interactuar amb ell com un ésser humà.

El resultat que ha sortit publicat a la revista "Proceedings National Academy of Sicence", demostra que els nens d'entre 18 mesos i 2 anys van reaccionar de manera natural i es comportaven amb ell com si fos un igual, jugaven tranquil.lament, mantenien contacte físic, el tocaven i fins i tot es preocupaven per ell cuidant-lo quan presentava símptomes de cansament.

El fet que el robot expliqués contes va fer que els nens després de les 27 sessions ja no consideressin el robot com un nino i el veiessin com un més dels seus companys.

Aquests resultats son molt esperançadors de cara a un futur per poder anar implantant la tecnologia robòtica en els centres educatius i poder ajudar al professor. Així mateix el fet que els nens el consideressin com un igual, demostra que en aquestes edats es pot aconseguir que el que nosaltres considerem diferent ells ho acceptin com a normal. Per tant si es fa conviure grups diferents en les guarderies, s'aconseguirà que tots es vegin com un més del mateix grup, manera perfecta per fer desaparèixer la intolerància. (vegeu l'article "Grups diferents, quin nivell d'intolerància tens?").

1 comentari:

Unknown ha dit...

És ben curiosa la reacció que tenen els infants. Són molt oberts i no fan prejudicis.
Bones festes !!