Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

26 de gener 2008

TENS UN GERMÀ GRAN? ÉS MÉS INTEL·LIGENT QUE TU?

El teu germà gran sempre et diu que és més intel·ligent que tu? Doncs sembla que això és cert. Segons un estudi els germans més grans són més intel·ligents que els germans més petits.

L'estudi fet a la Universitat d'Oslo per Petter kristensen i Tor Bjerkedal de les Forces Armades de Noruega i publicat a la revista "Science", es va fer a un grup de 241.310 homes d'entre 18 i 19 anys basat en els tests d'intel·ligència del coeficient intel·lectual de Noruega que s'utilitzava per entrar al servei militar en els anys seixanta i setanta del segle passat.

Els resultats demostren que els germans grans tenien un coeficient d'intel·ligència de mitjana de 103,2 mentre els segons germans de 100,4, els tercers germans tenien gairebé el mateix que els segons. Per tant s'estableix una relació entre l'ordre de naixement i la intel·ligència.

Cal destacar, però que aquest ordre de naixement no és la clau per tenir més intel·ligència que el germà petit, sinó que l'important és que hagi exercit com a germà gran encara que biològicament no ho sigui, es a dir, si un germà petit se li mort el seu germà més gran i ha de fer les funcions de germà gran sobre un tercer germà llavors el seu coeficient d'intel·ligència es similar al del seu germà gran.

La raó no està clara, sembla d'entrada que la causa és més social que biològica (ni genètica, ni relacionada amb l'embaràs). Se suposa que els germans han de fer de tutors dels seus germans petits i que aquesta funció faria que la seva intel·ligència millorés. Així el segon germà, cas que fes les funcions del gran a l'hora d'assumir les responsabilitats i haver d'intruir a un tercer germà més petit faria que acabés essent el més intel·ligent agafant el mateix nivell que agafaria el germà gran.

Font : Psicologia, Neofronteras

3 comentaris:

Anònim ha dit...

carai! q curiós!!

Baby ha dit...

Gràcies per citar-me en el vostre post.

És un blog molt interessant.

Seguim en contacte!

Pilarll ha dit...

Caram!, és tot un honor les vostres visites.
Gràcies