Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

25 de febrer 2008

TETRIS - POSAR ORDRE ALS PROBLEMES!!


Alexei Pajitnov, inventor del tetris, va donar una conferència a la Universitat de Barcelona amb motiu de l'any de la computació. Segons ell "el jugador té la sensació de posar ordre dintre del caos, la simplicitat del joc és una de les claus d'èxit, i s'està pensant a fer el joc amb dos jugadors.

Molta gent s'ha preguntat el perquè de l'èxit i l'addicció que produeix (l'efecte tetris). Una de les teories és que el sol fet d'anar aconseguint linies i poder eliminar-les ja produeix una sensació sedant i de plaer a l'usuari donat que aconsegueix reorganitzar un esquema que en principi era caòtic (moltes peces que cauen sense cap ordre ni control) aconseguint suprimir el problema.

Hi ha diferents estratègies que les podem aplicar a la manera de resoldre els problemes a la nostra vida: algunes persones prefereixen anar deixant la muntanya de peces (problemes) que vagi creixent fins a trobar una peça concreta que doni la solució a tots els problemes de cop. Altres decideixen anar eliminant línies sempre que puguin, una a una.

Si s'analitza el primer grup hi podem trobar aquelles persones que deixen passar el temps mentre que tot vagi funcionant en la seva vida. Fins que el problema no arriba a ser prou gros, solen viure menys estressats que els altres, no lliuten contra cada petit problema i moltes vegades fins i tot aquests acaben desapareixent sols.

Els segons estan continuament intentant esborrar qualsevol situació negativa de la seva vida cosa que provoca un estrés moderat però constant.

Cal dir, però, que qualsevol elecció és vàlida sempre i quan el problemes no ens inundin i s'arribi a omplir tota la pantalla de peces.

Font: Vilaweb, Desvaríos de un aspirant a escritor , Generació Digital Tettris

3 comentaris:

Unknown ha dit...

M'encanta el tetris. No sé si m'ajuda a posar ordre, però em relaxa i em diverteix.

Skyblasc ha dit...

És Alexei Pajitnov

Pilarll ha dit...

Gràcies Francesc, ja ho he modificat