Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

30 d’abril 2008

ELS PETONS

Què és un petó? és un intercanvi explosiu d'informació entre dos persones que provoca una sèrie de processos inconscients capaços d'identificar molts aspectes de l'altra persona.

Segons l'estudi de la Universitat de Albany "la psicobiologia del petó romàntic" fet per Gordon Gallup, Susan Hughes y Marissa Harrison, el primer petó serveix perquè molts perdin l'interès per la seva parella.

Aquest rebuig que molta gent experimenta després de la primera "descarrega a l'altura dels llavis" els investigadors ho atribueixen a que les neurones sensorials entren en acció, i pressuposen, doncs, que amb un petó es pot saber si som genèticament compatibles amb l'altra persona analitzant la nostra viabilitat reproductiva.

Segons el psicòleg Gordon Gallup, hi ha moltes forces que poden connectar romànticament a dues persones, però un petó i particularment el primer petó pot trencar fàcilment el vincle. Si el nostre cervell decideix que l'altra persona no es compatible amb nosaltres tendim a perdre l'interès cap a ella.

Continuen exposant que existeix una diferència important amb el que significa per als homes i per a les dones. Mentre que ells son més proclius a mantenir relacions sexuals sense la intermediació del petó, elles senten la necessitat de fer-ho abans, durant i després de la trobada sexual.

Per un altre costat també diuen que els dos generes es diferencien a través de la forma amb la qual fan els petons. Els homes per exemple tendeixen més a fer petons amb la boca oberta i a iniciar el contacte amb la llengua. Segons pressuposen a la presència de testosterona a la saliva dels homes estimula la líbido de les dones.

Iniciem un tema al fòrum sobre els petons i si esteu d'acord amb aquesta diferenciació que fan entre manera de fer els petons i els dos sexes.

Font: elmundo.es