Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

18 d’abril 2008

PARLAR SENSE PARLAR


Surt un nou sistema anomenat Audeo, que l'ha ideat Corporación Ambient, on el nostre pensament a través de senyals nervioses es pot transformar en paraules.

Quan nosaltres pensem en una paraula, les nostres cordes vocals s'activen dèbilment de la mateixa manera que si la diguéssim en veu alta. Aquesta tensió que fem a les cordes vocals pot ser reconeguda a través d'uns sensors especials, i convertir-la en la paraula que s'ha pensat.

L'objectiu principal d'aquest dispositiu és ajudar a les persones que tenen problemes neurològics relacionats amb la part motriu de la parla. És a dir per aquelles persones que per algun problema neurològic saben el que volen dir però no aconsegueixen expressar-ho en veu alta (com passa amb l'afàsia de Broca).

Aquest fenomen es coneix com discurs subvocal. El sistema ha de conèixer els nostres pensaments donat que perquè s'activin les cordes vocals el pensament ha de ser intencional, és a dir hem de pensar en allò que volem dir.

Per ara el sistema només reconeix 150 patrons vocals. S'està investigant per poder tenir-ho acabat a finals d'any amb un vocabulari infinit de fonemes.

Font: DePsicología.com