Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

11 de maig 2008

EXERCITA EL TEU OPTIMISME

L’optimisme com a veure la vida, consisteix en centrar-se en els avantatges i no en els aspectes negatius, destacant les oportunitats en comptes dels obstacles. Però tot això requereix pràctica, tal com diu Price Pritchett en el seu llibre “Optimismo puro y duro", cal un entrenament de la ment i l’optimisme que desenvoluparà la teva confiança i creativitat.

Qualsevol acció comença en el teu pensament, per tant quan estiguis en un estat d’ànim baix concentra’t en les solucions. El cervell és com un múscul que s’ha d’entrenar. Les teves actituds, pensaments i emocions generen connexions neuronals que es consoliden quan es repeteixen. Si practiques optimisme desenvoluparàs optimisme i pel contrari si practiques pors o desesperança desenvoluparàs tot això i pots acabar en una depressió, per tant t’has de preparar per enfortir la musculatura de l’optimisme.

Has de detectar els pensaments negatius sobre tu mateix/a i cap als altres. I per un altre costat comença primer pel que pots controlar, el comportament: primer per l’expressió facial, posa l’expressió tal com t’agradaria sentir-te. Els estudis demostren que movent certs músculs (com el somriure) pots aconseguir canvis emocionals i fisiològics molt significatius.

Mou-te també com t’agradaria sentir-te, Camina com caminaries, respira com respiraries, parla com parlaries si fossis la persona que voldries ser. Aprecia tot allò bo que t’envolta, fitxa’t en els aspectes positius de la teva vida i procura explicar-los a algú, així et faran adonar que hi ha moltes coses positives per estar optimista.

Font: Psicologia práctica