Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

17 de juny 2007

FALTA DE DESIG SEXUAL

Cas :
En Franc i la Pepita són una parella que sempre s'havien entès molt bé. Últimament en Franc ha canviat de feina i mai troben el moment per tenir relacions sexuals. Al final han decidit anar a veure un especialista per si poden solucionar-ho.

Possible solució :
El millor en aquests casos es posar-se en mans d'un psicòleg. Ell us podria ajudar a avaluar si la causa es de tipus orgànica (alguna malaltia, etc.), psicològica (si hi ha alguna fòbia, o algun trastorn psicològic, etc.), de parella (manca de comunicació amb l'altre membre de la parella, etc.) o sexual (informació educació o alguna conducta que perjudica etc), de totes maneres si encara no us heu decidit el que podeu començar a intentar ho podríem resumir de la següent manera:

En primer lloc us heu d'informar, hi ha conceptes bàsics de la sexualitat que normalment estan força equivocats (el comportament sexual no s'ha de reduir només al coit, el aconseguir-ho amb èxit no representa cap fita personal ni social etc, etc.)

En segon lloc heu de pensar que el problema no només es d'un dels membres de la parella, si no que es la parella en conjunt qui ha de modificar les conductes. La comunicació entre tots dos es primordial per poder començar a modificar les conductes sexuals.

En tercer lloc heu de pensar que cada un de vosaltres heu de prendre consciència de les vostres sensacions corporals, tant les sensuals com les genitals, per tant en un primer moment no s'ha d'intentar realitzar el coit (per no sentir-se obligats) , simplement s'han de fer carícies a tot el cos de l'altre (primer a un, i després a l'altre). S'ha d'acceptar que abans de res s'ha de crear un ambient propici per poder tenir les relacions de forma agradable i relaxat, i si no es troba el moment en un principi s'ha de provocar.

Mica en mica s'ha d'anar repetint aquesta fase, fins que s'ha reduit l'ansietat que provoca el fet d'haver de tenir relacions sense tenir-ne ganes. Si encara continueu tenint problemes millor que us poseu en contacte amb un psicòleg, podria ser que hi hagués altres problemes (transtorns d'erecció en l'home, ejaculació precoz, etc.)

Explicació :
Es pot aplicar un programa general d'intervenció on es farà una evalució i diagnòstic, la focalització sensorial i en cada programa específic segons sigui ejaculació precoz, impotència, inhibició de la ejaculació, vaginisme, anorgàsmia, etc.. Així també es pot aplicar el Programa de Hawton.