Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

15 de juliol 2007

ES POT APRENDRE A SER FELIÇ ???????

Penjo aquest vídeo d'un programa que va emetre la 2 de TVE sobre la felicitat.



Resum :

Segons la Psicologia Moderna sí. Es pot aprendre a ser feliç si entrenem diferents aspectes :

Primer : S'han de fer activitats que ens agradin (escoltar musica, menjar un pastís, etc...)
Segon : Fer les aficions que ens agradin encara que no ens reportin cap benefici concret.
Tercer : S'ha de buscar sentit a la vida més enllà d'un mateix. El que realment aporta molta felicitat es formar part d'un grup i fer alguna cosa per aquest grup.

Si es compara aquesta felicitat amb la que s'obté per exemple amb al joc, es veu que amb aquest últim es un estat positiu però momentani, al cap del temps tornes a la mateixa situació d'abans. També s'ha vist que ni millorant l'educació, ni canviant de país, ni disposant de bona salut etc., tot això no garanteix la felicitat. Però sí l'amor, l'amor a una parella, l'amor als amics, a la intensitat de les relacions socials, etc.

Es creu que hi ha un sistema immunològic cognitiu que s'activa davant de situacions emocionals de tristesa. Independentment de l'edat, sexe, els diners etc., hi ha característiques de la ment que podem corregir per promoure una major felicitat.

Es va fer un estudi amb un grup de persones que se'ls induïa cap a un estat emocional trist. un cop aconseguit, se'l hi ensenyava paraules de caràcter positiu i d'altres de caràcter negatiu. L'objectiu era analitzar cap a on s'inclinava la seva atenció i així poder veure els mecanismes que utilitzaven les persones sanes per sortir d'aquest estat emocional trist. Es partia de la hipòtesi que les persones amb depressió poden tenir un problema a centrar la seva atenció als elements positius.

Comentari :
El vídeo es una mica llarg, però es força interessant.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Per suposat, recoman el llibre d'en Ferran Salmurri: Llibertat Emocional.

Unknown ha dit...

També recoman fervorosament aquesta conferència.