Web de psicologia on pots fer consultes totalment gratuïtes
i on hi pots trobar informació de tota mena.

02 de desembre 2007

UN JOC PER COMBATRE L'ESTRÈS

A Toronto, Canada (Reuters) han tret un joc d'ordinador en línia que consisteix a trobar entre moltes cares, la cares que estan somrient.


Les proves han mostrat que jugar-hi només durant 5 o 10 minuts cada dia ajuda a acabar amb l'estrès i augmentar la confiança en sí mateix. La idea és que a través del joc repetitiu la ment s'atreveixi a centrar-se en els aspectes positius de la vida.

En una prova de camp es va demanar a un grup que havia jugat a l'exercici de "trobar el somriure" i deien que es sentien menys estressats, tenien una autoestima més alta, a les seves feines rendien més i demostraven tenir més confiança en sí mateixos. Segons Badwin, tenien els nivells de cortisol, l'hormona de l'estrès un 17% més baix.

Similar a la popular sèrie de jocs "Brain Age" de la Nintendo DS, que estimula el cervell amb exercicis de matemàtiques i memòria, "MindHabits" sembla que funciona be pel casos d'estrès. Els resultats de l'estudi apareixen en el número d'octubre de la Revista de l'Associació de Psicologia Americana de Psicologia Social i de Personalitat

Aquest post semblaria una propaganda d'aquest joc, però en un post anterior "És pot aprendre a ser feliç?" vam comentar el següent estudi que pot estar-hi relacionat :

.""Es va fer un estudi amb un grup de persones que se'ls induïa cap a un estat emocional trist. un cop aconseguit, se'l hi ensenyava paraules de caràcter positiu i d'altres de caràcter negatiu. L'objectiu era analitzar cap a on s'inclinava la seva atenció i així poder veure els mecanismes que utilitzaven les persones sanes per sortir d'aquest estat emocional trist. Es partia de la hipòtesi que les persones amb depressió poden tenir un problema a centrar la seva atenció als elements positius

El joc es pot trobar en línia a Mindhabits disponible amb una versió de prova gratis. L'esperança és que sigui útil per qualsevol que pateixi estrès i potser altres trastorns.



Font : Reuters